Geopolitica

(Bernard Guetta)

ISBN: 973-99943-1-8
Anul aparitiei: 2000
Pagini: 330
Format: 12,7 X 19,7
Pret: 17.00 RON
Disponibila: NU

Descriere:
. Bernard Guetta, ziarist la Libération, cu talent si subtilitate îţi dezvaluie marile crize ale sfirsitului de mileniu. Iugoslavia, Rusia, Romania, Ruwanda, Israelul, Asia tot ceea ce ameninta acest inceput de mileniu nu scapa analizei acestui profet, ce vede venirea haosului salbatic cind lucrurile daca nu vor fi gestionate cu inteligenta vor scapa de sub control.
În fostele tari socialiste exista o veche clasa conducatoare care a devenit o clasa posesoare si care zguduita de violente conflicte de interese in curente si generatii, între batrinii activisti si tinerii lupi, duc un razboi de devalizare a proprietatii nationale.
Vechiul aparat al al partidului-stat si-a însusit sub acoperirea privatizarii, totalitatea bogaţiei nationale si a adaugat astfel puterea capitalului, vechii sale puterii de casta. Clasa conducatoare a devenit clasa posesoare si acesta cu preţul unor asemenea scamatorii, ca întreaga economie s-a privatizat prin frauda.
Secolul viitor un secol al marilor blocuri economice...
În Europa o legalizare a rigorii permanente, a suprematiei tehnicienilor asupra politiciennilor, a functionarilor asupra alesilor. Europa divizata de susţinători social-democratiei si susţinatori ai liberalismului.

 

 

 

 


Telefon: 0359 – 401 697
E-mail: editura.aion@gmail.com

 

Description: Description: D:\img\bottom.jpg