Metoda-mi stiintifica

Fragmente dintr-o scrisoare spre nicaieri


“Nu stiu cum sa transmit. Demersul meu in viata e unul autentic, lipsit de necesitatea unei zeitati care sa predestineze traseul, fara a-mi fi frica sa ma abat de la calea batatorita, fara a ma gandi ca am nevoie de o forta superioara care sa ordoneze haosul sau sa umple vidul existential. E tragedia greceasca a luptei eroului cu destinul, e veche de cand lumea, si intrebarea si raspunsul.

In ochii mei viata nu inceteaza a mai fi o tragedie doar pentru ca ti-a dat-o dumnezeu…si nu-mi ofera nici un confort ideea ca ar putea fi acolo o pereche de ochi ce-mi observa transgresivitatea.

Probabil rezonezi puternic pentru ca la tine controlul e o trasatura de caracter foarte pregnanta, si astfel explici dificultatile pe care viata ti le-a pus in cale, cineva trebuie sa le fi ordonat astfel, there is a higher power. Altfel e doar haos, si tu nu poti sau nu vrei sa accepti asta. Daca ai accepta, moartea n-are nici un sens, nu exista rai, cei iubiti sunt cel mai probabil in iad, you are praying for them into the void.

Which is fair, si empatizez cu acest proces si acest fel de-a fi. Eu am alte trasaturi, alta experienta in viata, de aceea rezonez cu alte perspective.

Cu astea spuse, m-ar ajuta emotional, asa cum eu respect si incerc sa inteleg perspectiva ta, si tu sa cauti cum sa respecti munca pe care o depun in directia abordarii omului, fara nevoia de a pune in ecuatie o necunoscuta ca dumnezeu si sa cauti inauntrul tau sa accepti ca si cum fac eu e bine si corect. E o lipsa de empatie sa nu faci asta…(O ecuatie se poate rezolva in mai multe moduri)

Desi nu sunt religios, o viata spirituala bogata, dar e alta decat calea dogmatica religioasa ortodoxa, care mie personal nu-mi ajuta la nimic, nu-mi da sens, nu-mi aduce liniste, din contra este impinsa cu forta spre mine din toate partile in ro, ca asa fac ei sens din lumea asta mare, “trebuie sa fie o logica in toate, nu se poate ca totul sa fie dezordonat, spune mintea oricarui om din evul mediu” …. Religia e ceva intim, nu un panaceu la problemele lumii.

Demersul meu se inspira din metoda stiintifica-ce are la baza observatia si rationamentul si presupune ca eveninentele in natura se explica doar si prin cauze naturale, fara a presupune existenta sau nonexistenta supranaturalului…

Stop being a pusher (for religion), and accept other ways of being in this world.

Fiecare din noi cauta sens, tu l-ai gasit in glasuri de preoti, eu in vocile imaginare ale pacientilor cu schizofrenie.

Si e ok, why would it be so … because it just seems to fit.