M-am decis, maine dimineata, da, azi a fost o zi faina, daca plec maine dimineata e perfect. E ca si cu tipu ala de la Nirvana, Kurt, asa, ca si cu el, cum a plecat in culmea gloriei, sau cu celalalt de l-a jucat pe mascariciul ala urat din Batman, Heath, da si el, a plecat dupa rolul vietii sale sau nebunu’ ala de Hendrix. Ca si cum toate piesele sau albumele sau rolurile te aduc spre un punct culminant din care sa poti sa iesi si toti sa isi aduca aminte de tine ca Cel Mai !

Sa las o scrisoare?, are sens oare, toti o sa se intrebe de ce, mai ales dupa o zi ca astazi, da, sunt sigur ca da, poate ar fi bine sa las o scrisoare, da mai am oare timp?, nu prea, e cam tarziu si asa, poate ceva scurt, asa, cateva cuvinte de explicatie, asa de adio. Dar ce sa scriu, sa scrijelesc vro’ doua trei cuvinte nu prea are sens, mi-as dori sa scriu ceva care sa cuprinda tot intr-o propozitie, ceva scurt, la obiect si sec, da nu prea sec, sa se prinda si aia mai slow.

Sau mai bine nu, fara scrisori, prea dramatic, o sa zica dupa ce-o citesc, “mai bine nu lasa nici o scrisoare”, parca ii vad, niciodata multumiti. Da totusi, dupa o zi ca azi, sigur o sa se intrebe toti de ce…, da poate daca raman fara un raspuns o sa fie mai bine, fiecare o sa-si faca in mintea lui un scenariu, fiecare o sa vada altceva, miraculos de fain ma!, fiecare o sa dea o alta justificare si nicodata nu o sa stie adevarul…cum de nu m-am gandit la asta inainte!, scrisori, ha!, pentru ce?, fetele lasa scrisori sa se justifice…io n-am ce sa justific, mai ales dupa o zi ca azi.

Ok, gata cu scrisorile, fara!, okok, da cum ma imbrac, oricum nu prea am haine bune, da parca totusi nu m-as duce cu geaca aia roasa la maneci si la guler, parca totusi mi-as lua ceva mai fain, ceva cu care sa ies in evidenta, daca tot plec, sa plec in stil mare, nu asa ca oricine de pe strada, sters sa nu ma vada nime’ din jur…ca plec. Sa se intrebe, ma, unde pleaca asta?!? Si cu ce sa ma incalt oare, pantofii aia is cam distrusi, da is comozi macar, e drum lung. Bani???, no din aia de unde, economiile de o viata sunt cele facute azi, da mai, ce zi!, n-as schimba-o pentru nimic.

Familia ce-o sa zica oare, ma tot gandesc la ei, poate ar trebui totusi sa las o scrisoare, ei ar trebui sa stie, da totusi, nu vad sensul, adica, NU, am spus fara scrisori. Gata!

Cred ca am stat destul, chiar si prea mult, ar cam trebui sa plec, inainte sa vina si sa nu ma mai lase sa plec, ce zi frumoasa a fost azi!, ce frumos mod sa o termin…

(…)

-Domnule doctor, declaram decesul?
-Da. 10:45 nu?
-Da.

no comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.